Mahmudia este una dintre cele mai importante localități aflată de-a lungul brațului dunărean Sfântu Gheorghe, ea bucurandu-se de o biodiversitate impresionantă.
La Mahmudia se ajunge cu masina, chiar pana in curtea pensiunii.
Pentru a ajunge la Tulcea venind dinspre Bucuresti, conduceti pe Autostrada Soarelui, la km 105 parasiti autostrada si mergeti spre Slobozia, dupa care tineti directia Constanta (E 60), treceti Dunarea pe podul de la Giurgeni -Vadu Oii, iar dupa ce traversati orasul Harsova, la iesirea din localitate, parasiti soseaua care duce spre Constanta si urmati indicatorul spre Tulcea (DN 22A).
Din Constanta, iesiti din oras spre Ovidiu (Harsova), iar dupa traversarea Canalului Midia Navodari, urmati indicatorul la dreapta spre Tulcea (DN 22).
De la Braila si Galati, treceti Dunarea cu bacul (din fiecare oras traverseaza cel putin o data pe ora un bac) si apoi urmati indicatoarele spre Tulcea.
Odata ajunsi in Tulcea, pentru a ajunge la noi urmati indicatorul spre Mahmudia.
Permisul de acces în rezerva ţie pentru turişti este de:
Tariful de intrare nu se aplică pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989, precum și persoanelor fizice care au domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localitaţiile limitrofe (localităţi care au terenul administrativ integral sau parţial în interiorul rezervaţiei), respectiv: Judeţul Tulcea: Tulcea, Parcheș, Somova, Mineri, Isaccea, Luncaviţa, Grindu, Nufăru, Malcoci, Victoria, Băltenii de Sus, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Dunăvăţu de Sus, Dunăvăţu de Jos, Sarinasuf, Colina, Plopu, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia , Zebil, Babadag, Sarichioi, Enisala, Sălcioara, Jurilovca, Lunca, Ceamurlia de Jos, Vișina, Baia.
Judeţul Constanta: Năvodari, Mihai Viteazu, Istria, Nuntași, Săcele, Corbu, Vadu.
Judeţul Galaţi: Galaţi
Achitarea tarifului de intrare în scop turistic se poate face:
a) online, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar prin aplicaţia de achiziţionare a permiselor pe site–ul instituţiei http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online
b) cu numerar sau cu card bancar (program non-stop) la automatele de permise instalate la sediul ARBDD;
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” se face în baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise şi eliberate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.
Pescuitul sportiv se desfasoara in baza prevederilor ORDIN Nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 privind aprobarea condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv şi modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate.
Conform ART. 24 din O.U.G Nr. 23/2008 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura – practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale se realizează: aln. b) în apele pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu maximum 4 undiţe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare; aln. e) în apele de pe Dunăre, în Delta Dunării şi în apele maritime, un pescar sportiv poate reţine din captură maximum 5 kg de peşte/zi sau un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg;
Dimensiunile minime, în centimetri, ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului: