Din dragoste pentru savoarea locala, vă oferim o rețetă cu gastronomie locală Delta Dunării! Din 24 de PUNCTE GASTRONOMICE LOCALE inregistrate in Romania pana in 2019, unul se afla la Mahmudia in cadrul pensiunii noastre. In general, meniul pe care il propunem oaspetilor este compus din specialitati din peste gatite in mod traditional lipovenesc. In cazul in care in grupul dumneavoastra exista persoane care nu servesc peste, va rugam sa ne anuntati din timp, telefonic.
Dimineata, oprim pește doar cât avem nevoie pentru ziua respectivă (în funcție de numărul de turisti anuntati ± câteva porții), restul îl predăm la cherhana.
Platou pescaresc ce poate contine chiftelute din peste, zacusca din peste , scrumbie afumată sau marinată , crap afumat, icre, legume, terina de peste, etc.
La început se serveste ciorba de pește traditională din Delta Dunarii, care este compusă din 2 feluri de mâncare. Întâi se serveste peștele fiert din ciorbă (rasolul de peste) cu mujdei de usturoi, urmat apoi de zeama din ciorbă de pește. Pentru a degusta cât mai multe feluri de ciorbe, în fiecare zi ciorba de pește va fi înlocuită cu ciorbă de perișoare din pește, ciorba din somn sau sturion (storceag) sau ciorba lipovenească. Urmează un fel principal de pește : peste prăjit, saramură, crap la proțap, pește la cuptor, peste pe pat de legume, plachie de pește, sau multe alte bunătăți tot din pește. Pâinea, ardeiul iute și mujdeiul sunt incluse în funcție de felurile de mâncare servite.
Cina este compusă dintr-un fel principal de peste cu garnitura (altul decat cel servit la pranz) si desert.